If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Някой знае ли какви цветове са кабелите за габаритните светлити на фара?
Някой знае ли какви цветове са кабелите за габаритните светлити на фара?
Ако на някой му се е налагало да се занимава с кабелите за габаритите, то нека каже какъв цвят са, че искам да вържа към тях дневни светлини а незнам кои от тях са габаритите.
Предварителни благодарности.
Има начин през деня като врътнеш ключа и да ти светят постоянно САМО дългите (още по-добре ако са и с някакъв процент от мощността си, пр. 50%). Без да светят габарити, табло, светлини на номера и пр., които, така или иначе не се виждат през деня и не вършат работа, а сами по себе си могат да съберат мощност от порядъка на тази на фаровете, ако почнем да ги броим и събираме. Така ефектът е двоен -хем те виждат през деня и спазваш закона, хем го правиш с цената на минимална консумация на енергия! Това е реализирано при някои нови автомобили фабрично, за другите съм виждал да се предлага като екстра (като ксеноновите фарове).
EDIT: А, изпреварили са ме!
Според мен, за нашите коли по би отивало нещо такова: http://drl.hit.bg/index1.html
С тези диоди ще заприличаме на Ауди, ама самоделка!
С което моля за извинение, защото пак не отговарям на въпроса ти за цвета на жиците!
Ориентирай се като свалиш капачката на фара и виж цвета на влизащия кабел към буксата за габаритната крушка.Масата би трябвало да е черен кабел.Поне така го гледам на една схема.А относно тези светлини имам съмнение че не можеш да убедиш никой катаджия че са "дневни светлини"
(3) (Изм. – ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини; 2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
Това значи ли че може да се кара и на габарити само, без да се пускат късите?
Щом има два варианта, значи късите не са задължителни, иначе щеше да пише само КЪСИ СВЕТЛИНИ......
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Това значи ли че може да се кара и на габарити само, без да се пускат късите?
Щом има два варианта, значи късите не са задължителни, иначе щеше да пише само КЪСИ СВЕТЛИНИ......
Не, или къси или специалните "дневни" светлини, които се монтират на по-новите коли.
Comment